Novell: Pandoras ask

När Melissa först äntrade festen i den stora villan någonstans på västkusten, kunde hon inte föreställa sig att hon skulle möta den mystiske Ludwig. En lång kille med svart hår och det sexigaste leendet någonsin. Men vem var han egentligen?

Att bli hopplöst kär, det var vad hon ville svara på frågan som stod skriven på den vita papperslappen en blond tjej höll i sina händer. Men Melissa visste att kärlek inte gick att köpa. Dessutom, vem skulle vilja bli kär i henne?

Hennes hy var brun och rätt solbränd efter familjens semesterresa i Thailand. Hennes ögon var gyllenbruna, fulla av liv och glänste av förhoppningar. Hon knackade på framtidens dörr, önskade att hennes enda dröm skulle besannas.

Melissa ville uppleva kärlek. När kompisarna snackade om den där pirriga känslan som sköljer över en när man är kär, insåg hon alltid att det var något hon aldrig känt förut. Och det gjorde henne ännu mer nyfiken på den. Fast hur mycket hon än ansträngde sig för att hitta den, känna den, tycktes känslan alltid springa iväg och gömma sig – som för att reta henne.

Hon hatade det. Hatade, hatade, hatade.

Vad vill du mest av allt just nu? Frågan ekade i huvudet, blev ett dånande ljud som gjorde henne osäker. De satt i en ring på golvet, åtminstone de som fick plats, resten stod upp runt omkring. Hon visste vad de ville ha för svar, i alla fall något smaskigt, om inte underhållande.

”Jag vill veta vem han är”, sa Melissa tillslut.

Blondinen, förmodligen festens värdinna, log vagt mot henne. Hon var helt klart hjärnan bakom den här leken, drivkraften som tänjde på dess gränser. Ett par hade redan blivit osams, någon hade varit otrogen och någon annan klätt av sig helt naken. ”Vem menar du?”

”Killen med svart hår och sexigt leende.”

För en sekund kände Melissa inte igen sig själv, hon som aldrig brukade delta i lekar där alkohol var inblandat, spelade nu korten fullt ut. Och vad var egentligen blyghet när alkohol rusade genom ådrorna i kroppen? Kanske hade hon fått i sig lite för mycket att dricka, ja, så var det nog. Det brukade i och för sig aldrig heller hända, att hon var full, för det mesta såg hon till att bara vara lullig. Men i kväll var något annorlunda.

Ett dov röst gjorde sig hörd, den nästan dånade i öronen och tillhörde en kort kille med brunt bakåtkammat hår. Det var som om han kom från ingenstans och plötsligt stod han där, inför alla, och pekade häpnadsväckande ut genom det enorma fönstret i vardagsrummet. ”Hallå, kolla! Pontus och de andra badar, nu är det dags för poolparty!”

”Ja, kom igen, nu tar vi den här festen till en ny nivå!” ropade någon ur folkmassan.

Lika fort som den där killen gjort sig hörd, lika fort hade berusade tonåringar rest sig upp och funnit sin väg mot villans baksida. Till och med Melissas bästa kompis, Jenny, hade hunnit hoppa i den belysta poolen, vars doft av klorin nådde ända in i huset. Att hon dessutom hånglade hett med sin nya pojkvän, en fotbollskille vid namn Niclas, var inte direkt förvånande.

Pinsamt, tänkte Melissa för sig själv, och önskade att hon kunde sjunka genom jorden. Hon hade just erkänt en attraktion för den snyggaste killen på festen, och hon fick inte ens veta vem han var. Fast den som var med i leken fick leken tåla. Och hon antog att det här var en del av leken.

”Tja”, sa en mörk röst. ”Så det är du som tycker jag har ett sexigt leende?”

Melissa rycktes upp ur sina tankar, vände sig om och möttes av ett par genomträngande grå ögon. Hon stelnade till vid synen av vem de tillhörde och kände hur kinderna rodnade vid blotta tanken på det han just sagt.

Så det är du som tycker jag har ett sexigt leende? 

”Jag antar det”, svarade hon efter ett tag och ryckte på axlarna. Vad höll hon på med? Det hade hon ingen aning om, men hon var trött på att bli utnyttjad av killar som bara ville ligga. Och hon gillade verkligen inte tanken av att aldrig ha känt kärlekskänslor.

Killen framför henne såg förbryllad ut. ”Har det hänt något?”

”Nej.” ordet ramlade ur munnen på Melissa. Trots att killen var ursnygg kunde hon inte hjälpa att ta avstånd.

”Här.” sa killen. Han räckte fram ett glas med rosafärgad vätska i. ”Du behöver en drink.”

”Tack, men, nej tack. Jag behöver dricka lite vatten.”

Det var något skumt och uppriktigt knepigt med den här killen. En kuslig känsla gjorde sig kännbar, men mer än så kunde hon inte läsa av honom. De gick mot det tomma köket, ur ögonvrån skymtade hon hur han varsamt iakttog henne, som om han skannade varje centimeter av hennes kropp.

När Melissa fått tag i en flaska kallt vatten, svepte hon den, kände hur törsten sakta släktes. Hon styrde sakta stegen mot hallen, med målet om att få lite frisk luft på villans framsida. ”Förresten, vad heter du?”

”Ludwig”, svarade killen. Han tog en klunk av sin drink. ”Och vad heter du?”

”Melissa, vem är det som frågar?”

Han tvekade för en sekund, som om han inte kunde bestämma sig, sedan fortsatte han. ”Du snackar med snubben som äger huset.”

Ögonen vidgandes och Melissa såg sig för första gången omkring, undersökte omgivningen. Stora ytor, glammiga möbler och dyra inredningsdetaljer prydde villan. ”Du är alltså rik?”

Ludwig suckade och hon följde med honom längs korridoren, runt ett hörn. De steg in genom en dörr till det som uppenbarligen var hans sovrum, där hon fick ett dunkelt intryck av en vacker, stor säng och rejäla trämöbler. Han tände en svag lampa och vände sig åter mot henne.

”Något i den stilen”, sa han, som om han inte brydde sig om att han var rik. ”Men det är ingen stor grej.”

Helt oväntat kände Melissa en hunger efter honom, helt olik allt annat hon känt. När Jenny dragit med henne på festen kunde hon aldrig förstå vem som faktiskt höll i den. Förrän nu.

”Var är dina föräldrar?” frågade Melissa nyfiket.

”Utomlands”, sa Ludwig lågt. Nu stod han framför henne, såg in i hennes perfekt bruna ögon som smälte in i det chockladbruna håret.

En avlägsen röst inuti hennes huvud varnade för att det här inte var ett smart drag, men hon ville inte lyssna. Hon ville inte höra några skäl till varför det var en dålig idé att fullfölja det genomträngande behovet av att vara nära honom.

”Jaså?” andades hon. Det pirrade i magen och hon visste inte var hon skulle fästa blicken.

Ludwig strök undan en hårlock från hennes kind och kupade sin grova handflata kring hennes ansikte. Till svar lindade Melissa fingrarna runt hans nacke och med ett stönande rörde han vid hennes mun med sin. Attraktionen mellan dem flammade. Hans mun befann sig ovanför hennes, så nära att hon vred sig av den enträgna hunger som slingrade sig under hennes hud.

Hon ville ha mer av hans hetta, mer av den berusande smaken.

Risken att få hjärtat krossat var enorm. Men hon kunde inte ljuga för sig själv. Nej, kemin mellan dem var något djupare, något starkare än bara en flört. Det hade hänt så snabbt, och ändå hade det hänt. Den andlösa gnistan i ögonblicken när man inser att man faller för en annan person.

Det hände Melissa. Inte för att han var snygg och sexig, nej, det var någonting hon bara inte kunde sätta fingret på. Han var inte perfekt, men å andra sidan ville hon inte att han skulle vara det. Hon ville bara ha honom.

Hon höjde händerna och smekte hans bröstkorg utanpå den blå skjortan. Med en darrning i den djupa rösten sa Ludwig:

”Jag vill ha dig mer än jag någonsin velat ha något i hela mitt liv.”

Melissa tittade upp på honom, hypnotiserad och förvånad av det han just sagt. Han var inte alls som de andra killarna i hennes ålder, han var mer mogen och seriös. Han visste vad han ville, precis som hon.

”Jag vill lära mig allt om dig, och det skrämmer mig”, fortsatte Ludwig.

Melissa visste inte vad hon skulle svara. ”Scchh … sluta prata.”

Och det gjorde han. Ludwigs ögon blixtrade av eld och passion när han grep tag om henne och kysste henne hårt med sina fylliga läppar.

Aldrig hade Melissa varit med om något liknande tidigare, aldrig hade hon upplevt så starka känslor som strömmade genom kroppen i extas. Hans hunger eldade upp henne. Hon la armarna om hans axlar, pressade sin kropp mot hans.

Det här var någonting nytt, någonting hon ville ha mer av.

Det var som om Ludwig inte hade någon kontroll över sina känslor, som om det enda han ville var att röra vid henne. Han kysste hennes hals och ansikte samtidigt som hans händer knäppte upp den röda blusen.

Melissa drog av honom skjortan, pressade in sin tunga i hans mun. Den mötte hans i en het duell, hetsade och smekte. Han bar upp henne, la ner henne på den mjuka sängen och lät fingrarna flätas samman med hennes. Sedan smakade han på den lena huden, kysste henne längs halsen och nerför magen. Retades.

Det pirrade i kroppen av ett välfyllt behag. Melissa andades tungt, njöt av varje millimeter beröring som fick henne att hungra efter mer. Kände hur Ludwigs ena hand sensuellt fann sin väg mot hennes mest intima kroppsdel. Och hon stoppade honom inte.