Mitt liv: Att hitta balansen

Satsar man fullhjärtat på karriären finns det alltid saker att göra: sätta upp nya mål, planera marknadsföring, nya projekt, boka eller ha möten. Det finns alltid saker på att-göra-listan. Men ibland är det lätt att snöa in sig för mycket på själva arbetet och då förlorar man också kontrollen över tiden och hur man mår. Att ha mycket tt göra kan snabbt förvandlas till en stressfaktor, och som ett resultat blir man så klart stressad.

Jag har varit med om det flera gånger.

För att jag ska klara av min vardag med häst, hund, eget företag och en deltidstjänst i skobutik måste jag hitta ett mönster som fungerar. Jag måste noga planera min vecka och se till att allt som behöver göras blir gjort, utan att jag presterar sämre eller tycker allt bara är jobbigt.

Därför har jag en dag i veckan där jag sätter mig ner med min kalender och nog, läs steg för steg, planerar vad de kommande dagarna ska innehålla – vad det är jag behöver göra för att komma vidare i karriären och effektivisera jobbet. Man skulle kunna säga att jag jobbar i princip varje dag. Många gånger prioriterar jag jobbet framför att umgås med vänner, men de är medvetna om att jag vill göra karriär och accepterar mina val.

Genom att planera in i detalj, nästan, hinner jag med allt som jag vill och behöver hinna med – det handlar mycket om att effektivisera tiden.