Relationer: Jag är inte ditt jävla andrahandsval

Den senaste tiden har jag, i flera situationer och sammanhang, kommit på mig själv vara andras andrahandsval. Den som man tar för givet. Den som man hör av sig till när det passar. Den som duger som sällskap lite då och då. Den som man har ”vid sidan om”. Den som man nonchalant drar nytta av för att förgylla sina egna sociala behov.

Och jag är arg på mig själv för att jag, fram tills nu, varit för blind för att inse det. Och jag är arg på mig själv för att jag låtit mig själv utnyttjas. Och jag är arg på mig själv för att jag till viss del får skylla mig själv.

Jag får skylla mig själv för att jag i vissa situationer och sammanhang aktivt valt att säga ja till att vara någon annans andrahandsval, trots att jag vetat om konsekvenserna.

Men nu har jag fått nog.

Jag vill inte vara, och tänker inte heller vara, den som man har vid sidan om – eller den som man utnyttjar för egen vinnings skull. Jag vägrar låta andra människor, som i slutändan har en negativ inverkan på mig och mitt liv, trycka ner mig och behandla mig som om jag bara vore luft. Jag hatar att känna mig tom för att en del placerar mig på andra plats.

Därför har jag nu brutit med inte bara en, utan flera, personer som jag känt i flera år. Sagt tack och hej. Adios. Ha det gött. För jag är inte ditt jävla andrahandsval.