Relationer: Jag är inte ditt jävla andrahandsval

Den senaste tiden har jag, i flera situationer och sammanhang, kommit på mig själv vara andras andrahandsval. Den som man tar för givet. Den som man hör av sig till när det passar. Den som duger som sällskap lite då och då. Den som man har ”vid sidan om”. Den som man nonchalant drar nytta av för att förgylla sina egna sociala behov.

Och jag är arg på mig själv för att jag, fram tills nu, varit för blind för att inse det. Och jag är arg på mig själv för att jag låtit mig själv utnyttjas. Och jag är arg på mig själv för att jag till viss del får skylla mig själv.

Jag får skylla mig själv för att jag i vissa situationer och sammanhang aktivt valt att säga ja till att vara någon annans andrahandsval, trots att jag vetat om konsekvenserna.

Men nu har jag fått nog.

Jag vill inte vara, och tänker inte heller vara, den som man har vid sidan om – eller den som man utnyttjar för egen vinnings skull. Jag vägrar låta andra människor, som i slutändan har en negativ inverkan på mig och mitt liv, trycka ner mig och behandla mig som om jag bara vore luft. Jag hatar att känna mig tom för att en del placerar mig på andra plats.

Därför har jag nu brutit med inte bara en, utan flera, personer som jag känt i flera år. Sagt tack och hej. Adios. Ha det gött. För jag är inte ditt jävla andrahandsval.

 

 

3 reaktioner till “Relationer: Jag är inte ditt jävla andrahandsval

 1. Skönt att ha kommit till den insikten ändå. Själv har jag svårt att bryta banden med dessa människor då jag knappt känner några andra. Låter dumt i för sig…

  Gilla

  1. Det tog mig ett tag att komma till den insikten, men jag tror att vi alla förr eller senare kommer till den, det tar bara olika lång tid för olika personer. Det är svårt att bryta banden, men samtidigt kände jag att jag klarar mig bättre utan dem. Jag frågade exempelvis mig själv: vad ger de här personerna mig, egentligen? Och om de inte ger mig någonting, vad ska jag då ha dem kvar i mitt liv för? 🙂

   Gilla

 2. Ett mycket starkt och bra val! Tycker själv att det är jobbigt att bryta så men ibland är det faktiskt nödvändig. Det viktigaste är att man själv ska må bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s