Guide: Så blir du en Dirtbag Darling

En dirtbag darling är friluftstjejen som inte räds smutsa ner sig och få skit under naglarna. Hon hikar, cyklar, klättrar, surfar och reser. Möt Johnie Gall, den ivriga resenären som vill inspirera kvinnor att spendera mer tid utomhus och göra de där sportiga grejerna som får en svettig, smutsig och full av energi. 

 

Av: Malin Engelbrektsson Foto: dirtbagdarling.com

Hon är den som inte bryr sig om att duscha ur saltet från vattnet ur håret, som lånar pojkvännens mountainbike om helgerna, campar och dricker sin öl ljummen och har massor av stories att berätta. 28-åriga amerikanskan Johnie Gall är just den där tjejen, och hon kallar sig själv för en Dirtbag Darling.

– Jag hade tröttnat på att jobba som chefredaktör för en surftidning i Los Angeles, så jag bestämde mig för att satsa på en frilanskarriär, vilket låter glamouröst, men för det mesta innebär det en hel del hårt arbete och långa dagar, säger hon.

För två år sedan köpte Johnie och pojkvännen Marlin en större van som de skulle bo och resa i. För att dela deras fantastiska resor och äventyr startade hon bloggen Dirtbag Darling, som snabbt blivit populär bland kvinnor med en förkärlek till livet utomhus.

– Sedan dess har jag fått möjlighet att se vackra platser, erfara nya kulturer och vara en del av fantastiska upplevelser, som att surfa med havssköldpaddor i Hawaii eller dyka med hajar i Florida Keys, säger hon.

Vill uppmuntra kvinnor
Johnie grundade sin blogg, Dirtbag Darling, som ett sätt att uppmuntra kvinnor att tillbringa mer tid i utomhus. Det har berikat hennes egna naturupplevelser. Det har gett henne en gemenskap med likasinnade kvinnor med samma intresse för äventyr och resor.

– Innan jag startade bloggen fanns det inget forum där man kunde få kontakt med andra kvinnliga surfare och klättrare. Nu finns det flera olika plattformar på sociala medier där man kan få kontakt med likasinnade, berättar Johnie.

Att knyta kontakter online är ett bra sätt träffa människor på när du är ute och reser.

– Några av mina närmsta vänner träffade jag genom sociala medier, förklarar hon.

Effektivt sparande
Det som började som en blogg tänkt att inspirera fler kvinnor att spendera mer tid utomhus har under årens lopp utvecklats till en personlig dagbok, och en plats där kvinnor kan utbyta naturupplevelser. Det är en hyllning till att äga mindre, göra mer och ha enkla, autentiska upplevelser att skriva om. Det är en blogg om att ha roligt och omdefiniera innebörden av äventyr.

– Genom en hel del hårt arbete och effektivt sparande kan du finansiera dina resor, menar Johnie.

– För mig handlar det om att spara till flygbiljetter istället för att köpa ett par skor.

Hon bor tillsammans med pojkvännen i deras gemensamma van när de är ute och reser. De är inte de som planerar, så när de börjar känna sig rastlösa eller hör om något häftigt ställe – tja, då tänker de inte å mycket. De bara packar och åker.

Johnies guide – så blir du en Dirtbag Darling

ASHMORE-by-Geoff-Kowalchuk-@twofoursixer-4

 

 • Gör upp en plan.
  Istället för att bara prata om att du vill resa mer, välj en destination och ett realistiskt resedatum.
 • Utveckla planen.
  Börja göra din research. Vad kostar flygbiljetter dit du vill resa? Vem ska du resa med? Fixa en lista med ställen du vill besöka medan du befinner på resande fot.
 • Bli påmind.
  Det är lätt att fastna i det vardagliga livet och låta drömmarna komma i andra hand. Se till att du hela tiden blir påmind om ditt mål. Sätt upp en bild på kylskåpet av destinationen du vill resa till.
 • Just do it.
  Du kommer alltid behöva mer pengar, mer tid, en bättre plan. Det finns inget perfekt tillfälle att börja följa sina drömmar, ge sig ut i världen och upptäcka. Gör det bara.