Höga förhoppningar gör dig besviken

Sluta att ha så höga förhoppningar, för du kommer ändå bara bli besviken i slutändan. Saker och ting blir aldrig som du tänkt dig. Vare sig det handlar om en relation, ett uppsatt mål eller en dröm så är mitt bästa tips att aldrig tro på det bästa. När någonting inte går din väg blir besvikelsen för mycket, ibland också svår att hantera. En förhoppning om att något skulle sluta upp på ett bättre sätt krossas.

Förvänta dig aldrig att allt kommer bli bra. Förvänta dig aldrig guld och gröna skogar. Förvänta dig besvikelse.

Gå in med inställningen om att du skiter i vad som händer, på vilket sätt någonting kommer att bli. Tänk att det blir som det blir och prioritera alltid dig själv framför människor som ändå inte bryr sig om dig. Och skit i människor som låtsas bry sig men som i själva verket inte gör det. Tro inte på falska ord. Bilda dig aldrig en perfekt bild av någonting. Bilda dig dåliga förhoppningar, så att du kan bli glad om förhoppningarna skulle visa sig vara bättre än du först tänkte. Bilda dig förutsättningar att inte bli besviken. För att bli besviken gör ont. Och det gör ännu ondare att inse att besvikelsen är ett faktum.

Det var kvällens lärdom. Over and out.

image